Junona Prisacean

Junona Prisacean

Psihoterapeut Transpersonal
și Psiholog Clinician
Ședințe clinică + online

Să facem cunoștință.

Junona Prisăcean presară un praf magic de confort peste dialogul pe care-l poartă cu seninătatea și blândețea omului care a intrat în contact cu diferite sfere ale cunoașterii și ale creșterii personale. Este psiholog și psihoterapeut transpersonal, activitatea sa profesională principală – psihoterapia –  îmbinând elemente din psihoterapia clasică, dar și de spiritualitate.

Creativitatea cu care a fost înzestrată și pe care a manifestat-o în procesul învățării îndeosebi, a fost un element de distictiv al personalității sale, fiind încurajată să urmeze această cale de extindere a cunoașterii și a dezvoltării personale de însăși profesoara de psihologie din liceu, care a văzut în Junona acea sclipire de care e nevoie pentru a aprinde și pentru a întreține vie flacăra cercetării, a cunoașterii și a înțelepciunii. O pasiune germinată pe băncile școlii și dezvoltată cu determinare, sete de revelare și responsabilitate față de acest vast domeniul al sănătății omului, a îmbrăcat forma unei profesii pe care o desfășoară în acord cu tot ce o compune din interior.

O perioadă însemnată din cariera sa a dedicat-o lucrului cu copiii, oferindu-le consiliere de specialitate în  instituții precum DGASPC Timiș – Protecția Copilului sau în diferite  ONG-uri  din această zonă a sănătății.

Importanța factorului familie în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor a determinat-o să acceseze  și să integreze  întâi terapia cu adulții,  înțelegând  că cei mici reprezintă, la nivel subtil, un simptom al familiei.

În prezent se ocupă cu….

Junona este psiholog clinician, pregătirea sa conținând formări precum Trainer of Trainers  sau psihoterapie transpersonală. Direcția psihoterapiei transpersonale este una dincolo de ființă, una spirituală, dincolode ceea ce putem vedea sau auzi.

În cabinetul său, psihoterapia îmbină tehnici de relaxare profundă, care face posibilă și mai facilă deconectarea de exterior și conectarea cu noi înșine și cu tot ce deținem, la nivel informațional  în interiorul ființei noastre, imaginația având un rol deosebit aici – sunt utilizate mult imaginile și prin urmare,  e nevoie să credem că aceste imagini provin dintr-un loc autentic, aflat chiar înlăuntrul nostru sau, senzațiile percepute pot fi (mirosuri, gusturi, senzații corporale) cele care conturează tabloul conștienței.

Junona ghidează întreg procesul de explorare, identificând și apelând la cele mai potrivite dintre metodele de realizare a unui nivel de conștiență extinsă, în care omul poate intra în contact cu părți uitate ale sale, cu ceea ce Jung numea arhetip colectiv (arheticpul mama, de exemplu). Dintre aceste metode, menționăm tehnicile regresive, tehnicile de relaxare, meditația, respirația pneuma (holotropică).

Psihoterapia transpersonală – prin regresie în vieți anterioare, în viața dintre vieți sau în viața intrauterină – aduce completare procesului terapeutic constituit din instrumentele și tehnicile psihoterapiei clasice – și în plus față de lucrul cu starea de prezență, cu latura noastră rațională (mintea) vine în sprijin și în consolidare a acestei sondări profunde,  partea spirituală, prin metode de accesare a conțienței, care nu poate fi experimentată cu ușurință în viața de zi cu zi.

Obiectivul terapeutic ale acestei experiențe – o poveste unică, trăită lăuntric de fiecare –  este de a identifica bagajul pe care-l aducem cu noi în această existență: emoții, tipare de gândire, de acțiune, persoane cu care ne intersectăm în această viață, etc. și de a ne servi drept călăuză în învățarea unor lecții de viață sau în îmbunătățirea unor aspecte cheie ale vieții noastre.

În timpul ședințelor individuale de terapie, oamenii au posibilitatea să fie îndrumați prin traumele copilăriei (se lucrează tot ceea ce înseamnă perioadă intrauterină, inclusiv perioada dinaintea concepției), un alt palier de lucru este cel transgenerațional – se investighează viața mamei, a tatălui, a cuplului lor și evenimentele petrecute în jurul concepției, sarcinii, nașterii, după care acțiunea terapeutică este orientată spre copilărie și viața de adult, ca rezultat al experiențelor copilăriei.

Dintre instrumentele terapeutice pe care le utilizează în activitatea sa, Junona apelează la metode proiective, cele precum: desenul, pictura sau modelajul, capabile să scoată  la suprafață ce este în interior și nu poate fi exprimat cu ajutorul cuvintelor sau prin imagini și percepții.

Junona își numește sugestiv și simbolic perspectiva terapeutică –„ metoda foițelor de ceapă“ – esența noastră este învelită, până la un punct, cu educația primită, credințele, convingerile părinților sau ale societății. În psihoterapie, aceste învelișuri sunt îndepărtate pe rând, până când se ajunge pe un teren de lucru transpersonal, inconștient – nucleul nostru – cine suntem – care e spiritul nostru – punctul din care ne recompunem, ne punem înapoi foițele (ego-ul, dar cel autentic și „întărit“). Aceasta este ultima parte a psihoterapiei, restructurarea noastră emoțională, cognitivă, la toate nivelurile și debutul unei vieți pe care noi vrem să o trăim și în care suntem cine vrem noi să fim.

Metodele de psihoterpie transpersonală se întrepătrund cu cele de psihoterapie clasică, aspect ce conferă complementaritate și susținere procesului terapeutic, oferind în același timp o mai amplă deschidere a oamenilor față de  acest gen de experiență și de perspectivă asupra bolilor, blocajelor emoționale, a vieții și a sănătății deopotrivă.

Lucrul cu oamenii se împletește armonios cu propria experiență telurică, contribuind într-un mod foarte profund la o evoluție spirituală reciprocă, necesară și roditoare, din toate punctele de vedere.

 

În timpul liber îi place…

Să danseze, folosind mișcările corpului precum o meditație, ca modalitate de a-și manifesta creativitatea față depropria ființă și ca să se bucure de starea de bine oferită de detașarea de caruselul vieții cotidiene. Activitățile cu copiii, pictura sau desenul reprezintă alte preocupări care o relaxează și îi oferă bucurie și linște sufletească.

Feedback din partea oamenilor

„Junona pe lângă că este un terapeut extraodinar este și o femeie minunată, care empatizează și este alături de tine pe tot parcursul terapiei, sunt foarte recunoscătoare că am cunoscut-o și că sunt clienta ei. Îți mulțumesc, Junona pentru fiecare moment.”

„La orele de terapie merg cu mare drag și energie, și plec cu și mai multă energie. În cadrului orelor ne simțim foarte bine și putem aborda orice subiect. Starea mea generala este de libertate de exprimare si siguranță. Recomand cu mare încredere tuturor să aibă curajul să încerce terapia, mai ales alături de Junona!“

„Terapeut dedicat, implicat in munca sa, o persoană caldă care știe să asculte și să îți ofere îndrumare în orice situație. M-a învățat să am mai multă răbdare cu mine și să găsesc un echilibru între viața persoanală și cea profesională.“

Un mesaj pentru oameni…

Oamenii „sunt perfecți așa cum sunt.“

Motto Personal:

Crede fiecare om are calea lui, că fiecare eveniment greu din viața omului are rolul său, crede că  multitudinea și complexitatea  lucrurilor reprezintă adevăr și realitate în același timp și că….

„Iubirea este ingredientul universal valabil și  vindecător“ al lumii.

 În loc de final, doresc să vă cunosc personal

Ședințele individuale de terapie se pot desfășura inclusiv online însă cele de grup vor avea loc la sediul clinicii, în zilele de sâmbătă ale lunii, în baza unei programări efectuate anterior.

Recomandă acest Terapeut

Dă o notă și scrie câteva cuvinte despre experiența ta cu acest Terapeut.