Să facem cunoștință.
Niculina Ghițulescu întâmpină omul cu zâmbetul pe buze, cu entuziasm, cu disponibilitatea celui dornic să ajute și care a trăit, la rândul său, experiența propriei descoperiri interioare.
În prezent se ocupă cu….
Este consilier pentru dezvoltare personală, EFT Practitioner, Doula Postpartum și autoare a cărții „Jurnal de Mămicie”, după publicarea căreia a creat și site-ul www.lapasprinmamicie.rod, din aceeași dorință de a fi alături de oameni, de mamele care trăiesc experiența unică și transformatoare a nașterii. Absolventă a Facultății de Informatică din cadrul Universității de Vest, cu un MBA la UPB București, latura umană a personalității sale și înclinația timpurie spre psihologie au determinat-o să urmeze cursurile Facultății de Psihologie, după finalizarea cărora conturându-se imaginea complexă a terapeutului de azi.
Setea de cunoaștere s-a transpus în experimentarea și îmbinarea mai multor metode de terapie., trecând prin Theta Healing, consiliere și psihoterapie, Constelații Familiale, dar și EFT, metodă pe care o practică în prezent și care facilitează deblocarea energiei stagnate și reluarea fluxului energetic în corp.
În lucrul alături de oameni, cel mai mult îi plac… oamenii, poveștile lor de viață și de asemenea, să afle cum poate contribui ea, cu ajutorul instrumentelor oferite de psihoterapie, la schimbarea pe care aceștia o caută, astfel încât să se bucure de sănătate deplină.
În timpul liber îi place……
Să călătorească, să vadă locuri noi, să petreacă timp în natură și să facă fotografii pentru a păstra aproape lucrurile care îi aduc bucurie.
Mărturisește că cea mai mare pasiune a sa este studiul. Se documentează și citește în permanență. Aceasta a fost și salvarea din depresia postpartum, faptul că s-a concentrat pe învățare constantă.
Este căsătorită, are un băiețel de 4 ani,căruia îi datorează locul privilegiat în viața sa, în prezent.
Feedback din partea oamenilor….
„Niculina, îți mulțumesc mult pentru suportul, ghidajul și ajutorul tău. A fost o experiență foarte frumoasă și sunt recunoscătoare că am lucrat împreună.
Ceea ce am apreciat eu la tine ca și terapeut sunt aceste lucruri:
– blândețea și calmul, chiar și cele mai dificile întrebări le adresezi cu atâta delicatețe încât par așa de firești.
– empatia și non-judecata, orice am spus a părut firesc, normal și total acceptat de tine. M-am simțit chiar iubită și pentru aspectele din mine pe care eu le respingeam!
– de un mare ajutor pentru mine a fost faptul că ai reușit absolut de fiecare dată să mă conții emoțional. Chiar și când am intrat în emoții foarte profunde și plângeam de parcă acuș-acuș o sa mă fac bucăți, ca și piesele de puzzle. De obicei lumea fuge de plânsul meu 🙂
– esti un foarte bun observator, nu îți scapă nimic și știi să asculți.
Pe tot parcursul ședințelor cu tine m-am simțit: înțeleasă, susținută, acceptată, iubită, respectată, apreciată și am luat aceste lucruri în relația mea cu mine!
Mulțumesc pentru tot!”
„Dragă Ina, mă simt un om norocos că te-am întâlnit. După fiecare ședință de consiliere și EFT ajung la un nivel de conștientizare asupra celor din jur care se cer a fi conștientizate și astfel lucrat asupra lor pentru a le pune în ordine. E minunat cum se așază toate. Recomand aceste ședințe tuturor și poate mai ales celor care, ca și mine, trăiesc acolo sus, în emisfera dreaptă prea mult și au dificultăți în a se relaxa și a o lua mai ușor.”
„Vreau să îți mulțumesc și să îți spun că sunt recunoscătoare pentru ce ne-ai oferit. În timpul exercițiului am plâns puțin în anumite puncte, dar am simțit apoi o ușurare și voi continua să îl fac. Mi-ai fost de mare ajutor pentru că deja știam de exercițiul acesta, însă aveam nevoie să îl fac ghidată de cineva.”
„Ești o binecuvântare pe acest pământ. Te pupăm și te iubim!”
„Îți mulțumesc pentru că ai încercat întotdeauna să îmi ridici moralul, îți mulțumesc că ai crezut în mine și că m-ai făcut și pe mine să cred că sunt destul de puternică să merg mai departe. Contează foarte mult, în acele momente, să ai lângă tine o persoană căreia, deși îi împărtășești cele mai negre gânduri, să nu te judece, ci să te înțeleagă.”
Un mesaj pentru oameni…
„Să își dea voie să fie deschiși, cu mintea și cu inima.
Cred că avem nevoie să învățăm să ne dăm timp, să luăm pauze și să fim blânzi cu noi. Să fim prezenți pentru noi înșine când avem nevoie și să fim primul nostru susținător în orice întreprindem. “
Motto personal.
„Unde există iubire, există o cale.”
Incontestabil.
„Cu pași mici, spre rezultate mari.“
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Transparența care se dezvăluie încă de la debutul convorbirii cu Niculina reprezintă unul din atributele terapeutului care se pune în serviciul celorlalți.
Niculina Ghițulescu oferă îndrumare:
Luni: 17.00 – 21.00 (online)
Vineri: 17.00 – 20.00 (online sau fizic la sediul clinicii)
Uneori, schimbarea de care avem nevoie în viață vine printr-o succesiune de evenimente care ne pregătesc treptat și la nivel profund pentru ceea ce am simțit dintotdeauna că este misiunea, menirea noastră. Suntem elevi într-un proces permanent de șlefuire.
Descoperim azi povestea care a schimbat viața pentru totdeauna domnului Ovidiu Adrian Grigor – Profesor-Instructor în tehnica Theta Healing® – poveste care a început cu o dorință personală de a face ca viața sa să fie mai bună, cu sentimentul că există un potențial interior mai mare, dar neaccesat, cu un dialog onest și constant cu sine și cu divinitatea și o conștientizare puternică și revelatoare:
„Cum va arăta viața mea peste treizeci de ani?”
Tu te-ai întrebat? Ai o imagine frumoasă despre viața ta peste câțiva ani?
Dacă nu, ești pregătit pentru schimbare?
Zona de IT în care și-a desfășurat activitatea profesională mulți ani, în diferite funcții, i-a permis să-și exerseze calitățile de predare, dar și pe cele manageriale, mărturisind că primul său contact cu activitatea pedagogică, în calitate de profesor de Istorie-Geografie, i-a oferit și prima experiență revelatoare legată de misiunea sa: „Mi-am dorit să fiu profesor, să am înaintea altora niște informații, și să dau din cunoștințele mele și celorlalți. Și în activitatea mea, chiar și în cea din IT, asta am făcut.”
Theta Healing® a fost răspunsul și certitudinea căii pe care urma să o aprofundeze ani la rând, tehnică așezată pe formări anterioare în NLP sau hipnoză.
Vorbește despre„evoluție fără suferință” și despre Theta Healing® ca o formă de rugăciune, de dialog și conectare cu Dumnezeu.
A susținut primele cursuri de Theta Healing individual, urmând să difuzeze cunoașterea dobândită într-un cadru mai amplu, concretizat în Program de Formare oficial în Theta Healing® în urma căruia a cerfificat oficial peste 2300 de persoane.
Tehnica Theta Healing® i-a ajutat pe cei cărora le-a fost mentor să își folosească intuiția naturală și să aibă încredere în iubirea unei Surse de Inteligență Superioară – Universul, Dumnezeu – astfel încât fiecare dintre ei să se poată bucura de un stil de viață pozitiv, de îmbunătățirea sănătății fizice și emoționale, dar și de rezolvarea diferitelor tipuri de probleme din viața personală.
Și-a creat realitatea, a depășit limitele propriilor tipare, a vindecat copilul interior și a incurajat și susținut schimbarea în toți cei care au apelat la tehnica de meditație Theta Healing®, ca și modalitate terapeutică de a-și atinge obiectivele propuse și de a-și schimba viața în cea la care au visat întotdeauna.
În ceea ce privește Programul de formare, în Theta Healing® există o structură de bază, formată din patru cursuri:
- Curs de bază (de inițiere) – în cadrul căruia se folosesc instrumente pentru depășirea situațiilor provocatoare și a limitelor proprii, dar și trecerea la un alt nivel de experimentare a vieții.
Durată – 3-4 zile.
- Curs Avansat Theta Healing® – care aduce un plus de cunoștințe și informații pentru schimbarea mindset-urilor și pentru crearea de obiceiuri emoționale pozitive și practice.
Durată – 3-4 zile
- Curs Dig Deeper – săpare profundă în subconștient – curs practic, în care efectiv se aplică informația acumulată anterior, dar și cum se poate ajunge la sursa problemeleor din viața noastră.
Durată – 2 zile.
- Tu ȘI CREATORUL (Tu și Dumnezeu) – CREȘTEREA RELAȚIEI – reprezintă baza pentru a putea urma ulterior și alte cursuri Theta Healing®, precum: CREȘTEREA RELAȚIEI: TU ŞI PARTENERUL TĂU, MANIFESTARE ŞI ABUNDENTĂ.
Cursurile se desfăfoară în format fizic, existând posibilitatea – în cazul grupurilor de cursanți din alte țări – de a beneficia de un program de formare online.
Dacă vrei să îți optimizezi darurile și calitățile vindecătoare native, tehnica Theta Healing® reprezintă o sursă deosebită în pregătire a practicii spre ușurința și grația unei vieți împlinitoare.
Pentru înscrieri și detalii suplimentare legate de Programul de Formare Theta Healing®, vă rugăm să sunați la numărul de telefon:
Luni – Vineri, între orele 09.00-17.00.
Să facem cunoștință!
Se numește Gabriela Bădăluță, deși după primele câteva minute de dialog, din considerente profund umane și dintr-o conexiune subtil și rapid creată, cei mai mulți dintre cunoscuți, îi spun Gabi. Este un om al cărui har s-a revărsat într-o misiune dintre cele mai nobile și mai îmbelșugate: ghidarea oamenilor aflați în situații provocatoare ale vieții, pe calea spre o sănătate emoționala și fizică firească, cu ajutorul diferitelor instrumente și metode de lucru oferite de pregătirea sa profesională și spirituală.
În prezent se ocupă cu…
Este psiholog, psihoterapeut format în practica sistemică, de familie și de cuplu, facilitator certificat Recall Healing® – metodă de terapie care are la bază ideile conceptului Noii Medicini Germanice, studiu efectuat de medicul german Ryke Geerd Hamer, este autor a două cărți pe tema relației psihic-emoții-corp și afecțiunile care apar ca urmare a disfuncționalității acesteia, cărți publicate la editura pe care a înființat-o, fondatoare a Clinicii Marfil – un proiect amplu, dedicat oamenilor. Tocmai datorită lor, călătoria sa în vastul domeniu al psihologiei și psihoterapiei a condus-o de multe ori, la diverse cursuri de dezvoltare personală, experimentând totodată, alternative precum cursurile de teatru de improvizație, cursuri de limbajul trupului, comunicare non-verbală, fizionomie, medicină chinezească, comunicare non-violentă, filosofie asiatică si occidentală. Se simte recunoascătoare fiindcă a avut șansa și bucuria de a-și aprofunda cunoștințele și de a acumula altele noi, alături de mari maeștri și profesori internaționali de psihoterapie, psihologi, sociologi, psihiatrii, psihanaliști, biologi, neurologi sau alți medici, care i-au influențat dezvoltarea ca om și ca terapeut.
Toată cunoașterea dobândită în urma constantei pregătiri profesionale, experiența de peste 10 ani de lucru cu persoanele care apelează la terapie, rezultatele obținute , dar și varietatea și complexitatea afecțiunilor de care suferă oamenii, au determinat-o și au motivat-o să cerceteze în permanență cauzele și soluțiile afecțiunilor fizice și emoționale ale ființei umane.
În cabinet, îmbină diferite instrumente și noțiuni din medicina emoțională, legile biologice aplicate asupra omului, psihosomatică și medicină integrativă, sesiunile sale având, în același timp, amprenta spiritualitații, în jurul căreia se derulează întregul proces terapeutic, putând crea astfel, un spațiu sigur, în care clienții săi se pot relaxa și vorbi deschis despre suferințele lor.
În timpul liber îi place…
Să citească, să se bucure de măreția naturii prin plimbări sau drumeții în diferite locuri sau în pădure. Adoră florile. Iubește muzica și dansul. Întâlnirile cu prietenii, glumele sau bancurile sunt întotdeauna prilej de bucurie. Îi place să viziteze muzee, să meargă la spectacole de teatru și la evenimente culturale. Apreciază în mod deosebit fructele de mare și preparatele culinare de un rafinament aparte.
Feedback din partea oamenilor…
Ceea ce rezultă în urma acțiunii terapeutice este revelator și eliberator pentru clienții săi, încă din prima ședință de terapie. Momentul descoperirii cauzelor emoționale care se află la originea unor afecțiuni, dependențe sau comportamente dăunătoare, produce declicul, schimbarea necesară travaliului de vindecare.
Un mesaj pentru oameni…
„ Sănătatea este bogăție.“ –
„Ai curajul să fii tu însuți, să te explorezi în profunzime. Vei găsi lumina divină acolo. Îți vei da seama că ești întreg și minunat.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Preocupările profesionale legate de reconectarea omului cu sinele său autentic, printr-o reîntoarcere la valorile sănătoase, prin înțelegerea modului în care emoțiile netrăite afectează viața tuturor, la toate nivelurile, sprijinul oferit în calitate de terapeut și om reprezintă pârghii necesare recreării legăturii cu interiorul nostru divin.
Nu este un final, ci un mesaj de bun-venit și dorința de a vă cunoaște personal.
Să facem cunoștință.
Pe George Siminic, fiindcă el va fi subiectul prezentării noastre, l-am cunoscut în mijlocul naturii, respirând un aer al altitudinilor muntoase, în care zăpada și soarele au convenit, cel puțin pentru un timp, să co-existe într-o fascinantă simbioză pe care, doar natura poate cu ușurință să o conțină.
În profesia de psihoterapeut este de asemenea atras de culmile reușitelor profesionale, fiind îndeosebi orientat spre crearea unor conexiuni profund umane, prin înțelegerea mecanismelor ascunse care ne guvernează viața, de cele mai multe ori și prin entuziasmul pe care îl manifestă față de viață și față de principii sănătoase de experimentare ale acesteia.
Ulterior atestării sale ca psiholog, i s-a oferit oportunitatea de a se alătura misiunii unei fundații olandeze de a oferi psiho-educație, ghidare și sprijin terapeutic copiilor instituționalizați. Le-a fost imaginea Tatălui, îndrumător prin desișul unor povești de viață provocatoare, private de iubire și siguranța unei familii, obiectivul activității sale centrându-se pe trasarea unor direcții de viață sănătoase, educare și creșterea capacității de autonomie. Experiența de viață dobândită aici și responsabilitatea pe care și-a asumat-o în cei 15 ani de consiliere psihologică, i-au consolidat credința în domeniul ales și l-au determinat să clădească mai mult și mai departe, încrederea oamenilor în propriile forțe și în propria capacitate de vindecare emoțională.
Colaborarea cu Asociația Națională a Surzilor, filiala din Timișoara i-a încununat efortul de a învăța limbajul gestual și de a obține, mai târziu, atestarea ca interpret în limbaj gestual, statut desăvârșit prin numeroase reprezentări în situații din domeniul juridic.
În prezent se ocupă cu….
Este psiholog atestat în Psihologia Muncii și Organizațională, psiholog în Psihologia Transporturilor, de asemenea cu atestare, psihoterapeut format în psihoterapia integrativă, în care diferite tehnici de terapie sunt integrate unitar, astfel încât demersul inițiat să țintească ansamblul, iar clienul să fie privit ca un individ unic.
Această metodă de lucru îi menține deschise perspectivele terapeutice și îi oferă uneltele cele mai potrivite, atunci când este nevoie să le aplice.
În cabinetul său, facilitează deopotrivă psihoterapia individuală și de cuplu.
Sprijinul și îndrumarea de specialitate pe care le primesc, atât tineri de vârsta adolescenței, cu provocările întâmpinate – bulling, probleme de imagine, de greutate, relații defectuoase cu părinții, adulți tineri, care se confruntă cu anxietate, depresie, adicții sau orice persoană care a devenit conștientă de credințele limitative care-i îngrădesc evoluția, la toate nivelurile și în toate aspectele vieții, toate acestea reprezintă o parte dintr-un început de drum, unul care îi va duce spre o conștiință și iubire de sine, absolut eliberatoare.
Nevoia fundamentală a omului de a fi iubit, de a fi apreciat și văzut este, inconștient, impulsul care-l aduce în terapie.
Construirea relațiilor, a momentelor în care suntem unii cu ceilalți, lipsa bucuriei față de lucrurile simple – bazele și izvorul sănătății spre care, în prezent, nădăjduim cu toții – sunt alte subiecte studiate în procesul terapeutic.
La începutul terapiei, în prima ședință, se stabilesc obiectivele, unii oameni doar simt nevoia „să își ventileze emoțiile“ și așa se întâmplă, cu absolută libertate, ulterior se evaluează direcțiile parcurse și, în funcție de nevoia și dorința clientului, procesul continuă sau se încheie.
„Relația terapeutică creată între terapeut și client este esențială pentru succesul terapiei.“ Este un proces de vindecare emoțională, care se desfășoară într-un spațiu de consiliere sigur, primitor, în care fiecare om este întâmpinat cu empatie, este acceptat exact așa cum este, își poate relaxat exprima durerea și explora emoțiile stagnante, cadrul optim în care se îndeplinesc condițiile necesare evoluției personale.
Ce simțim? să ne întrebăm. Ce simțim într-o situație sau alta? Ce simțim când vedem pentru prima oară pe cineva necunoscut? Să învățăm să ne observăm, să ne recunoaștem gesturile, emoțiile, să fim atenți la tiparele mentale pe care le urmăm, la nevoi tăcute ale corpului și să îi oferim sprijin și iubire necondiționată.
În spatele mecanismelor de apărare pe care omul și le-a creat în timp, dincolo de barierele ridicate cu același scop, cu ajutorul îndrumării terapeutului, se arată natura autentică a omului, se dezvăluie în totalitate caracterul său unic și veritabil.
„Terapia înseamnă conexiune umană – emoție lângă emoție – sincronie.“
În timpul liber îi place……
Să se conecteze cât de mult posibil la tot ce înseamnă natură, viu și simplu. Apreciază starea de prezență pe care o trăiește în aer liber, testând acuratețea simțurilor și experimentând deplinătatea momentului.
Fotografia este o pasiune și o altă fațetă a dragostei față de măreția lumii vii.
Feedback din partea oamenilor….
Seriozitatea și simțul răspunderii care l-au însoțit pe durata intensei sale pregătiri profesionale reprezintă două dintre calitățile mult apreciate de oamenii ghidați în procesul terapeutic.
Motto personal…
„Soarele răsare chiar și cînd noaptea durează șase luni. Ridică-te după orice căzătură, scutură-te și mergi mai departe.“
Un mesaj pentru oameni…
„Simplifică-ți viața!“ Deși pare mai ușor de spus decât de făcut, la nivel foarte subtil, este o căutare individuală și totodată, colectivă, e o cale deja parcursă, spre care oricând ne putem întoarce cu toată ființa.
Reprezentat simbolic, mesajul său vindecător face referire la schimbare – aceea de care suntem capabili și de care avem nevoie când e greu și doare, la o atitudine smerită față de viață, la entuziasm față de orice provocare și la întoarcerea către sine, acel loc în care speranța și soarele se ridică din umbră și suferință și restabilesc echilibrul și armonia în viața noastră.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Preocupările față de latura mai puțin vizibilă a naturii umane îi sunt lui George Siminic un aliat loial și izvor de insiprație în meseria pe care o crește cu pasiune și interes.
Ședințele de terapie se stabilesc în urma programărilor efectuate, de luni până vineri, între orele 14.00 – 17.00.
Să facem cunoștință.
Entuziasmul cu care vorbește despre profesia sa și despre viață conturează imaginea unui om responsabil și loial unor principii sănătoase de existență. Ioana Oneț avea să descopere domeniul psihologiei de timpuriu, când întrebări legate de complexitatea minții umane își făceau loc subtil într- un spațiu încă dedicat copilăriei.
În prezent se ocupă cu…
Ioana este psiholog clinician autonom specialist și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă.
Prima întâlnire cu Psihologia, în curicula învățământului liceal, a fost decisivă în ceea ce privește drumul pe care avea să îl parcurgă ulterior.
Interesul față de comportamentele manifestate de oameni în diferite situații, reacții diverse și indezirabile uneori față de alții sau în fața provocărilor vieții, au determinat-o să caute în permanență cele mai pertinente modalități de a răspunde și de a sprijini astfel pe cei care apelează la terapie. Aceste resurse au fost oferite de spectrul larg de unelte ale psihoterapiei, pe care le îmbină în mod corespunzător cu alte tehnici terapeutice, adaptate nevoilor psiho-emoționale ale clientului.
Numeroasele formări în zona dezvoltării personale, din care amintim acreditarea ca Facilitator Recall Healing®- felul în care se descarcă emoțiile în corp – și cursurile Academiei Psy Profiler – Ion Duvac, consolidează o preocupare profundă pentru sănătate și echilibru, provenite dintr-o subtilă vindecare interioară.
Metoda sa de lucru pune accent deosebit pe înțelegere, conștientizare, prin întrebări care îl ajută pe om să pătrundă în profunzimea unor emoții înmagazinate cu precizie de automatismele necesare supraviețuirii. În procesul terapeutic, aceste mecanisme automate sunt devoalate și demontate cu blândețe și acuratețe, astfel încât cel care acuză suferințe psihologice sau fizice să își poată începe o viață deplin conștient, sănătos, cunoscând și înțelegând realitatea și funcționarea organismului, într-un mod obiectiv și veritabil.
Îndrumarea de specialitate pe care o oferă Ioana este orientată de asemenea spre un alt alt aspect esențial al procesului terapeutic și anume, psiho-educația și procesarea emoțiilor, a situațiilor și a tot ceea ce este legat de un moment declanșator sau în care omul a experimentat un conflict, un șoc emoțional puternic. Odată dobândite înțelegerea și viziunea unitară asupra evenimentelor din viața sa, persoana își recapătă starea de bine, armonia interioară și devine conștientă de puterea de schimbare pe care o posedă și care este doar la un gând distanță – gândul de a o alege.
Identificarea tiparelor de funcționare, conectarea emoțiilor cu anumite afecțiuni din perspectiva psihogenealogiei și a psihosomaticii, reprezintă de asemenea parte integrantă a procesului de vindecare.
Satisfacția cea mai mare legată de profesia sa o constituie momentele de prezență, conștientizare și de eliberare ale oamenilor, acele trăiri autentice ascunse, care s-au cerut deseori descoperite, fie și cu prețul unei afecțiuni sau al unui comportament nedorit.
Soicitarea sprijinului de specialitate este o dovadă de curaj și un pas important spre cunoașterea de sine, spre acea liniște interioară, care așază corespunzător toate aspectele sănătății noastre.
În timpul liber îi place…
Să desfășoare activități care să îi permită interacțiunea directă cu oamenii, calitățile sale de relaționare, entuziasmul manifestat față de situațiile de viață actuale, au conturat deopotrivă un psiholog excelent și un lider de vânzări în domeniul imobiliar și financiar, care caută în fiecare împrejurare căi noi de a ajunge la o cunoaștere profundă a sufletului oamenilor.
Îi place să călătorească foarte mult, să descopere locuri și oameni peste tot pe unde o portă mirajul călătorului, apreciază cărțile care, de asemenea contribuie la întreținerea și creșterea universului cunoașterii de orice fel, iubește sportul, muzica și dansul însă atribuie psihologiei un loc aparte între preferințele și preocupările sale referitoare la propria evoluție personală.
Un mesaj pentru oameni…
„Îmi doresc foarte mult ca oamenii să își păstreze speranța și curajul de care au nevoie în orice situație pentru a merge mai departe“.
Există soluții pentru fiecare situație de viață, oricât de încercată ar fi, există o rezolvare, o cale de soluționare și o vindecare. Oamenii au aceste resurse și chiar dacă apelează la sprijinul unui terapeut, misiunea personală de a le utiliza, le aparține întotdeauna.
Motto personal.
„Un îndemn, mai degrabă decât un motto: Acționează!“ Acțiunea înseamnă mișcare, înseamnă ventilare, înseamnă schimbare. De cele mai multe ori, când acționăm, când permitem curgerea emoțiilor și succesiunea evenimentelor, așa cum vin, nu se mai produc blocaje, energia noastră vitală și fluxul sănătății nu sunt întrerupte.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Cu atitudine empatică, pozitivă și ton calm, Ioana înfățișează imaginea acceptării celuilalt, a confidentului și a îndrumătorului înțelept, într-o călătorie care începe invariabil, în stația „Acum“.
Ședințele de terapie se desfășoară în intervalul Luni – Vineri și se stabilesc în urma efectuării unei programări.
Să facem cunoștință!
În domeniul psihologiei, pe care a început să-l studieze aprofundat din 1994, odată cu punerea bazelor pregătirii academice în acest fascinant domeniu, Brîndușa a activat la început în ramura psihologiei organizaționale a acestei discipline, mai exact, recrutarea și managementul talentelor, punând pasiune și suflet vreme de peste 20 de ani în lucrul cu oamenii, din această perspectivă și în paralel dedicând timp pentru pregătirea temeinică, în vederea asumării rolului de terapeut, de om care ajută oamenii.
În prezent se ocupă cu…
Este psiholog specializat în biopsihosomatică, psihogenealogie și hipnoză regresivă.
Plăcerea de a învăța, de a cunoaște și a înțelege, atât pentru sine, cât și pentru ceilalți au condus-o spre descoperiri personale care au sporit continuu interesul față de complexitatea naturii umane, pătrunderea înțelesului vieții, modalitățile holistice de vindecare.
În 2016 s-a produs declicul, prin întâlnirea cu un domeniu care avea să o pasioneze în mod deosebit – psihosomatica, odată cu participarea la cursul de Noua Medicină Germanică. Teoriile dr-ului Ryke Geerd au fascinat-o, mai ales că a avut mereu această deschidere spre medicina alternativă și spre alte modalități de menținere a unei stări de sănătate optime. Cea care a fost purtătorul informației și totodată, motiv de aprofundare a studiului Noii Medicini Germanice a fost propria mama, pe care și-a dorit să o ajute să vindece o afecțiune cu care fusese diagnosticată. În același timp, interesul pentru tratamentele naturiste ,complementare, alternative, i-a fost sădit, încă din copilărie de către tatăl său, care obișnuia să utilizeze calitățile vindecătoare ale plantelor în diferite afecțiuni.
După cursul de NMG, a urmat vreme de patru ani, studiul și certificarea ca facilitator Recall Healing®, forma de terapie care are la bază teoriile și noțiunile din Noua Medicină Germanică, îmbogățită cu principiile din psihogenealogie și spre care s-a îndreptat cu multă implicare, descoperind modalitățile prin care oamenii pot fi ajutați să se elibereze de suferință și de boală..
În lucrul cu clienții săi, Brîndușa îmbină principiile și teoriile din psihosomatică și psihogenealogie cu hipnoterapia, facilitându-le acestora călătoria către sine și susținându-i în procesul de vindecare, la nivel suflet și de trup.
Demersul terapeutic este unul de scurtă durată, în câteva luni, clienții ajungând să acumuleze un bagaj de conștientizări importante, menite să le ușureze călătoria prin viață, dar și să genereze procese de vindecare profundă la nivel sufletesc, cu impact pozitiv asupra stării de sănătate. Din experiența acumulată, numărul sesiunilor nu este unul standard, fiecare avansând în procesul de vindecare în ritmul propriu. Cu cât deschiderea persoanei în proces este mai mare, rezultatele sunt pe măsură.. În calitate de psiholog, Brîndușa ne explică că rolul său este acela de a însoți persoana pe calea propriei transformări, de a o ghida „luminând cărarea“, facilitând astfel întregul proces al cărui autor, personaj principal și beneficiar este clientul.
În timpul liber îi place…
Să călătorească în locuri frumoase, să descopere locuri noi, iubește cărțile și tot ce ține de spiritualitate și de formarea în sfera dezvoltării personale.
Feedback din partea oamenilor…
Rezultatele obținute în urma acestui demers terapeutic sunt cu adevărat eliberatoare, viața capătă un nou sens și devine mai ușoară, mai firească. Este nevoie doar de puțin curaj pentru a porni în această călătorie… Simpla descoperire a cauzelor emoționale din spatele unor afecșiuni sau dependențe generează deja 60% din procesul de vindecare.
Un mesaj pentru oameni…
„Viața este 10% despre ce ni se întâmplă și 90% despre cum ne raportăm la ce ni se întâmplă.“
Prin dezechilibrele sale, corpul reflectă frământările noastre sufletești, așadar să învățăm să ne trăim viața căutând să ne dăm cât mai puțin cu “psihicul in fizic”…
În loc de final, doresc să vă cunosc personal!
Profesionalismul și atenția acordate fiecărui client sunt în strânsă legătură cu respectul pentru divinitate, cea din om și de deasupra lui. Și asta se percepe în preajma Brândușei. Un calm și o noblețe interioară se aștern în fața celui aflat în necunoașterea propriului drum spre casa sufletului, spre vindecarea suferinței și spre nucleul său divin.
Intervalul în care se pot organiza sesiuni este:
Luni-Vineri, 09.00 -20.00
Să facem cunoștință!
Patricia Cihodaru este psiholog specializat în psihoterapie, un domeniu aprofundat cu deosebită plăcere și curiozitate și care i-a furnizat numeroase instrumente de terapie, care acoperă o gamă foarte vastă de situații dificile din viața omului, dar și soluțiile cele mai potrivite pentru soluționarea lor.
Interesul manifestat față de înțelegerea, alinarea și ghidarea celorlalți pe parcursul călătoriei terapeutice, eliberatoare și cu adevărat transformatoare, s-a materializat în cartea- strigăt, cum ea însăși o numește „Geniul emoțiilor“, un ghid complet al componentelor vieții emoționale și desigur, un sprijin pertinent acordat tuturor acelora care doresc să descopere, cu ajutorul emoțiilor, calități și posibilități noi de a-și trăi viața.
În prezent se ocupă cu…
Este psihoterapeut și coach emoțional, de peste 15 ani este speaker de vindecare emoțională, mai exact susține cursuri, seminarii sau conferințe, care au ca temă prevenția îmbolnăvirilor emoționale, sănătatea emoțională și inteligența emoțională.
Specializările sale cuprind ramuri esențiale ale psihoterapiei precum: psihoterapia experiențială, care are la bază ideea că prin creativitatea de care dispune, omul își poate regăsi echilibrul și independența, dobândind acceptarea totală; psihoterapia cognitiv-comportamentală, care se adresează nivelului mental, cognitiv, acelor credințe limitative din care o persoană funcționează de multe ori, și modul în care se implementează cunoștințele acumuluate în terapie, în comportamentul zilnic. O specializare deosebită o reprezintă psihoterapia transpersonală, acea abordare care lărgește cadrul în care se desfășoară demersul terapeutic, prin restabilirea și recunoașterea esenței divine a fiecărui om.
Metoda Journey
De asemenea, Patricia este reprezentant al Metodei Journey (Călătoria) în România, un proces de introspecție interioară, de eliberare a blocajelor fizice și a emoțiilor, cu ajutorul unor tehnici și instrumente transformatoare.
Pe durata unei consultații, Patricia îmbină diferite ustensile derivate din aceste terapii, astfel încât să se creeze panelul optim, adaptat nevoilor fiecărei persoane. Întâlnirea debutează cu crearea unei apropieri între terapeut și pacient, dar și o evaluare generală, care constă în discuții, teste uneori, pentru a putea identifica problemele pe care le întâmpină omul respectiv, dar și punctul de plecare în terapie, urmând o stabilire a obiectivelor de atins și motivul pentru care se aplelează la terapie.
Nucleul metodei pe care o practică Patricia este reprezentat de explorarea nivelului emoțional al omului, emoțiile reprimate – obstacole puternice în calea vindecării și a redobândirii stării de sănătate. Procesul conștientizării și eliberării acestor emoții se desfășoară cu blândețe și atenție, ele nemaifiind parte din prezentul omului și astfel, nemaiputându-l influența într-un mod distructiv.
Perioada travaliului terapeutic variază în funcție de obiectivele stabilite, de numărul și de complexitatea acestora, de disponibilitatea persoanei aflate în suferință și de dorința ei de vindecare.
În profesia pe care o practică, cel mai mult îi place să constate că poate contribui la schimbarea suferinței oamenilor în stare de bine, în spațiu de noi alegeri și în liniște interioară, iar atunci când liniștea se așterne, omul se poate bucura de momentul prezent, de viață.
Feedback din partea oamenilor….
Rezultatele obținute se evaluează în ultima ședință, ele fiind revizuite periodic, iar la finalul terapiei, omul poate păși prin viață cu încredere, cu entuziasm, utilizând instrumente valoroase de autoeducație emoțională, care au fost implementate în cadrul ședințelor de consiliere.
Activitatea profesională nu se rezumă la terapia 1/1 , ci este îmbogățită de cea de organizare de retreat-uri sau predare a diferitor cursuri, care au plasat-o în jurul multor oameni dornici să își aducă viața pe direcția firescului, a sănătății, în deplinătatea frumuseții ei. Astfel, a constatat că cea mai valoroasă și mai prețuită componentă a demersului său psihoterapeutic o reprezintă metodologia de lucru în plan emoțional, pentru că oamenii sunt împuterniciți să se ajute și singuri, odată integrată igiena emoțională.
Motto personal….
„Când unii cad la pămînt, alții se ridică tocmai cu ajutorul pământului.“
Provocările vieții oferă omului șansa de a-și accesa resursele interioare de vindecare. Este nevoie de un prim pas făcut în această direcție și este important să fie extrasă resursa sau lecția din suferință, pentru a face loc perspectivelor noi și bucuriei de a trăi.
Un mesaj pentru oameni…
„Nu stați în suferința emoțională. Cereți sprijin pentru ca viața să își reia culorile frumoase, acoperite de emoțiile nespuse.“
Suferința emoțională este la fel de reală ca cea fizică și la fel sau poate, mai dureroasă, mai ales că de multe ori, este ignorată sau reprimată. Este important să fie adresată, lucrată și scoasă durerea din ecuație, pentru a putea vedea realitatea exact așa cum este, fără nunața întunecată a suferinței.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Dialogul cu Patricia este purtat pe tonuri blânde și presărat cu disponibilitatea și experiența profesională a celui care și-a îndeplinit visul copilăriei: înțelegerea și vindecarea suferinței fizice și emoționale a oamenilor.
Activitatea desfășurată în cabinet sau în cadrul seminarilor și cursurilor creează spațiul unei contribuții reciproce, de care se bucură cu fiecare interacțiune umană realizată și pentru care simte o recunoștință profundă.
Intervalul în care se pot organiza sesiuni este:
Luni-Vineri, 09.00 -20.00, online, pe baza programării stabilite anterior.
Să facem cunoștință.
Alexandra Popovici este psiholog și psihoterapeut specializat în psihoterapia sistemică de familie și de cuplu, domeniu căruia i-a acordat ani de studiu și formări în diferite școli de profil din țară, dar și din străinătate.
Încă din copilărie, Alexandra Popovici a dat voce chemării sale de a veni spre oameni, de a-i ajuta să se vindece, înaintând cu perspicacitate pe această cale, cu un bagaj informațional valoros, crescut cu grijă, într-o familie în care cunoașterea a fost întotdeauna substanțială.
A investit devotament și pasiune în direcțiile de interes profesional, caracterul autodidact al ființei sale conturând imaginea unui terapeut dedicat căutării intrinseci și holistice a soluțiilor cele mai adaptate nevoilor oamenilor care apelează la terapie.
În cabinetul său, timp de 10 ani a dezvoltat programe psiho-educaționale, deopotrivă îndreptate spre diferite grupe de copii, terapie cu părinți și copii, pe subiecte educaționale prestabilite, ulterior aceste programe fiind adresate dezvoltării personale a adulților, sondării emoțiilor și autocunoașterii.
Preocuparea față de înțelegerea minții umane, față de trăiri și conexiuni și față de o îndrumare de specialitate de înalt nivel, a fost îmbogățită de terapia centrată pe emoții , care a adus completare arealului său de formări în domeniul psihoterapiei.
Fire determinată, cu o curiozitate înnăscută și șlefuită în mulți ani de cercetare și de descoperire a noi metode, tehnici și instrumente de psihoeducație, care să-i consolideze activitatea profesională, Alexandra Popovici a adăugat pregătirii sale formarea în Cercul Siguranței – terapie de o importanță deosebită în lucrul cu copiii și familiile lor, dar și cu familiile cu copii adoptați – a investigat zona de hipnoză clinică, formându-se în hipnoza Eriksoniană și tehnica de meditație ThetaHealing, de mare utilitate în terapie.
În prezent se ocupă cu….
Este psihoterapeut din anul 2005, specializările sale îmbinându-se armonios într-un amplu proces terapeutic de explorare interioară, de cunoaștere de sine, de recunoaștere și exprimare a emoțiilor și a diverselor manifestări corporale sau psihice. Nevoile spirituale și totodată lacunele emoționale ale oamenilor îi îndeamnă să investigheze aspecte mai puțin cunoscute ale ființei lor, convingeri fixe, limitative, tipare sau frici, care îi împiedică să trăiască viața pe care și-o doresc.
Ultimii zece ani au fost dedicați studiului și practicii în zona de psihosomatică și a impactul relației dintre psihic-minte-corp asupra sănătății și a vieții în general. În funcție de obiectivele fixate, se stabilesc și se utilizează instrumentele cele mai utile unui rezultat optim al terapiei.
Indiferent că sunt în terapie de scurtă durată sau nu, majoritatea oamenilor sunt deprinși cu exprimarea emoțiilor, cu explorarea trecutului sau cu conștientizarea tiparelor, cu metodele de sondare interioară sau de relaxare, lucrul cu imaginile, dincolo de mintea lor rațională.
Amplul demers terapeutic generează schimbarea dinamicii relațiilor, a viziunii asupra bolilor și a vieții îndeosebi, prin revelarea unor resurse unice pe care oamenii învață să le acceseze, să se bucure de ele și să vindece blocajele emoționale din viața lor.
Progresele sunt vizibile în modul în care oamenii comunică cu cei din jur sau reușesc singuri să își facă autoanaliza și să aplice în viața de zi cu zi din mijloacele lăuntrice, descoperite în terapie, aspect care le consolidează stima de sine și le alimentează în același timp capacitatea de înțelegere a bolii, livrându-le „hrana“ necesară menținerii stării de bine și a echilibrului interior, cu ajutorul cărora este posibilă apariția vindecării.
În timpul liber îi place să…
În plus față de pasiunea pentru lectură, care a fost element central al pregătirii sale în general, îi place „foarte, foarte mult“ să călătorească, să fie în prezența oamenilor, să îi cunoască, să afle cum își externalizează latura emoțională, ce anume îi susține emoțional sau cum se raportează la ceilalți, cum au navigat prin viață și cum sunt configurate relațiile dintre ei. Îi place să gătească și și-ar dori puțin mai mult timp pentru aceasta, gătitul fiind un prilej de conectare cu sine și cu partea sa creativă.
Motto personal…
O frază care a călătorit prin timp și prin lumea sa interioară, ca un far luminos prin universul cunoașterii și al iubirii față de sine și față de semeni și care își are origini în grija și educația oferite de bunica paternă, însuflețește și dă valoare preocupărilor sale profesionale:
„În această viață, orice, TOTUL este posibil.“
„O ancoră foarte importantă pentru mine este iubirea. Eu sunt iubire și mă raportez la oameni cu iubire.“
Un mesaj pentru oameni…
„Este datoria noastră să ne cunoaștem și să evoluăm, să ne iubim și să ne respectăm.“
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Alexandra Popovici este omul care ar fi putut profesa în orice domeniu, însă psihologia i-a oferit împlinirea sufletească și i-a întreținut curiozitatea constantă de a cunoaște tot mai mult și mai mult….omul. „Fiecare om este un univers.“ Fiecare obiectiv terapeutic atins – un pas spre iubire de sine și spre vindecare. Fiecare ședință de consiliere – o contribuție reciprocă.
Programările se pot face de Luni – Vineri, în urma programărilor efectuate anterior.
Să facem cunoștință.
Junona Prisăcean presară un praf magic de confort peste dialogul pe care-l poartă cu seninătatea și blândețea omului care a intrat în contact cu diferite sfere ale cunoașterii și ale creșterii personale. Este psiholog și psihoterapeut transpersonal, activitatea sa profesională principală – psihoterapia – îmbinând elemente din psihoterapia clasică, dar și de spiritualitate.
Creativitatea cu care a fost înzestrată și pe care a manifestat-o în procesul învățării îndeosebi, a fost un element de distictiv al personalității sale, fiind încurajată să urmeze această cale de extindere a cunoașterii și a dezvoltării personale de însăși profesoara de psihologie din liceu, care a văzut în Junona acea sclipire de care e nevoie pentru a aprinde și pentru a întreține vie flacăra cercetării, a cunoașterii și a înțelepciunii. O pasiune germinată pe băncile școlii și dezvoltată cu determinare, sete de revelare și responsabilitate față de acest vast domeniul al sănătății omului, a îmbrăcat forma unei profesii pe care o desfășoară în acord cu tot ce o compune din interior.
O perioadă însemnată din cariera sa a dedicat-o lucrului cu copiii, oferindu-le consiliere de specialitate în instituții precum DGASPC Timiș – Protecția Copilului sau în diferite ONG-uri din această zonă a sănătății.
Importanța factorului familie în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor a determinat-o să acceseze și să integreze întâi terapia cu adulții, înțelegând că cei mici reprezintă, la nivel subtil, un simptom al familiei.
În prezent se ocupă cu….
Junona este psiholog clinician, pregătirea sa conținând formări precum Trainer of Trainers sau psihoterapie transpersonală. Direcția psihoterapiei transpersonale este una dincolo de ființă, una spirituală, dincolode ceea ce putem vedea sau auzi.
În cabinetul său, psihoterapia îmbină tehnici de relaxare profundă, care face posibilă și mai facilă deconectarea de exterior și conectarea cu noi înșine și cu tot ce deținem, la nivel informațional în interiorul ființei noastre, imaginația având un rol deosebit aici – sunt utilizate mult imaginile și prin urmare, e nevoie să credem că aceste imagini provin dintr-un loc autentic, aflat chiar înlăuntrul nostru sau, senzațiile percepute pot fi (mirosuri, gusturi, senzații corporale) cele care conturează tabloul conștienței.
Junona ghidează întreg procesul de explorare, identificând și apelând la cele mai potrivite dintre metodele de realizare a unui nivel de conștiență extinsă, în care omul poate intra în contact cu părți uitate ale sale, cu ceea ce Jung numea arhetip colectiv (arheticpul mama, de exemplu). Dintre aceste metode, menționăm tehnicile regresive, tehnicile de relaxare, meditația, respirația pneuma (holotropică).
Psihoterapia transpersonală – prin regresie în vieți anterioare, în viața dintre vieți sau în viața intrauterină – aduce completare procesului terapeutic constituit din instrumentele și tehnicile psihoterapiei clasice – și în plus față de lucrul cu starea de prezență, cu latura noastră rațională (mintea) vine în sprijin și în consolidare a acestei sondări profunde, partea spirituală, prin metode de accesare a conțienței, care nu poate fi experimentată cu ușurință în viața de zi cu zi.
Obiectivul terapeutic ale acestei experiențe – o poveste unică, trăită lăuntric de fiecare – este de a identifica bagajul pe care-l aducem cu noi în această existență: emoții, tipare de gândire, de acțiune, persoane cu care ne intersectăm în această viață, etc. și de a ne servi drept călăuză în învățarea unor lecții de viață sau în îmbunătățirea unor aspecte cheie ale vieții noastre.
În timpul ședințelor individuale de terapie, oamenii au posibilitatea să fie îndrumați prin traumele copilăriei (se lucrează tot ceea ce înseamnă perioadă intrauterină, inclusiv perioada dinaintea concepției), un alt palier de lucru este cel transgenerațional – se investighează viața mamei, a tatălui, a cuplului lor și evenimentele petrecute în jurul concepției, sarcinii, nașterii, după care acțiunea terapeutică este orientată spre copilărie și viața de adult, ca rezultat al experiențelor copilăriei.
Dintre instrumentele terapeutice pe care le utilizează în activitatea sa, Junona apelează la metode proiective, cele precum: desenul, pictura sau modelajul, capabile să scoată la suprafață ce este în interior și nu poate fi exprimat cu ajutorul cuvintelor sau prin imagini și percepții.
Junona își numește sugestiv și simbolic perspectiva terapeutică –„ metoda foițelor de ceapă“ – esența noastră este învelită, până la un punct, cu educația primită, credințele, convingerile părinților sau ale societății. În psihoterapie, aceste învelișuri sunt îndepărtate pe rând, până când se ajunge pe un teren de lucru transpersonal, inconștient – nucleul nostru – cine suntem – care e spiritul nostru – punctul din care ne recompunem, ne punem înapoi foițele (ego-ul, dar cel autentic și „întărit“). Aceasta este ultima parte a psihoterapiei, restructurarea noastră emoțională, cognitivă, la toate nivelurile și debutul unei vieți pe care noi vrem să o trăim și în care suntem cine vrem noi să fim.
Metodele de psihoterpie transpersonală se întrepătrund cu cele de psihoterapie clasică, aspect ce conferă complementaritate și susținere procesului terapeutic, oferind în același timp o mai amplă deschidere a oamenilor față de acest gen de experiență și de perspectivă asupra bolilor, blocajelor emoționale, a vieții și a sănătății deopotrivă.
Lucrul cu oamenii se împletește armonios cu propria experiență telurică, contribuind într-un mod foarte profund la o evoluție spirituală reciprocă, necesară și roditoare, din toate punctele de vedere.
În timpul liber îi place…
Feedback din partea oamenilor
„Junona pe lângă că este un terapeut extraodinar este și o femeie minunată, care empatizează și este alături de tine pe tot parcursul terapiei, sunt foarte recunoscătoare că am cunoscut-o și că sunt clienta ei. Îți mulțumesc, Junona pentru fiecare moment.”
–
„La orele de terapie merg cu mare drag și energie, și plec cu și mai multă energie. În cadrului orelor ne simțim foarte bine și putem aborda orice subiect. Starea mea generala este de libertate de exprimare si siguranță. Recomand cu mare încredere tuturor să aibă curajul să încerce terapia, mai ales alături de Junona!“
–
„Terapeut dedicat, implicat in munca sa, o persoană caldă care știe să asculte și să îți ofere îndrumare în orice situație. M-a învățat să am mai multă răbdare cu mine și să găsesc un echilibru între viața persoanală și cea profesională.“
Un mesaj pentru oameni…
Oamenii „sunt perfecți așa cum sunt.“
Motto Personal:
Crede fiecare om are calea lui, că fiecare eveniment greu din viața omului are rolul său, crede că multitudinea și complexitatea lucrurilor reprezintă adevăr și realitate în același timp și că….
„Iubirea este ingredientul universal valabil și vindecător“ al lumii.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Ședințele individuale de terapie se pot desfășura inclusiv online însă cele de grup vor avea loc la sediul clinicii, în zilele de sâmbătă ale lunii, în baza unei programări efectuate anterior.
Să facem cunoștință!
Mihaela Mîndreci este profesor și antrenor de mindfulness pentru copii, adolescenți și adulți. În plus, este primul profesor român acreditat internațional de către Institutul de Leadership Search Inside Yourself (SIYLI) din Statele Unite, pentru a preda și antrena companiile și organizațiile în inteligența emoțională bazată pe mindfulness prin programul cu același nume: “Search inside Yourself”.
Mihaela Mîndreci este primul profesor de Mindfulness pentru adulți, adolescenți și copii din România, cu acreditare obținută în cadrul programului SIY (Search Inside Yourself) din Statele Unite.
Căutările interioare i-au conturat calea spre un domeniu care avea să devină mai mult decât o activitate zilnică, desfășurată alături de oameni, ci și o nesecată pasiune, despre care povestește cu entuziasm și cu infinită recunoștință față de schimbările profunde care s-au petrecut în toate aspectele vieții sale.
Încă din copilărie a manifestat un interes deosebit față de procesul învățării, al acumulării de cunoștințe și cunoaștere, fire curioasă și vivace, și-a cultivat cu grijă în suflet principii și direcții care aveau să contureze activitatea sa terapeutică din prezent.
Preocupările cu care și-a antrenat corpul, mintea și sufletul în aflarea unor răspunsuri oferite lumii sale interioare și prin care și-a hrănit latura creativă, au îndreptat-o spre domenii precum radiestezie sau Reiki, spre o interacțiune intensă cu oamenii, până în momentul în care a realizat că tot mai mulți dintre ei au observat autenticitatea și felul său subtil de a înțelege și de a le fi alături. A fost clipa declicului pentru Mihaela, consolidat de dorința de a explora, devenind terapeut Journey®, acreditat internațional, metodă pe care, de asemenea, o practică în cabinetul său.
Terapiile Journey® pentru adolescenți și copii reprezintă o parte specială a profesiei sale, o lume aparte de cercetat, bogată și uimitoare, o călătorie în care se alătură cu sufletul deschis tuturor acelora curioși să se prezinte și să se reprezinte autentic.
În prezent se ocupă cu…
Este terapeut de recuperare emoțională, așa cum, cu modestie se numește, atribuind clientului calitățile și succesul explorării sale lăuntrice.
Acreditarea internațională îi oferă dreptul de a preda mindfulness și în cadrul companiilor. Este un program de inteligență emoțională bazat pe mindfulness, pentru lideri, organizații și tot ce înseamnă domeniul corporate.
Însoțind numeroase persoane în călătoria spre sine: adulți, copii, adolescenți, familii, a observat că în general oamenii nu își conștientizează sentimentele și nici ce se întâmplă cu ei atunci când li se adresează o întrebare sau când ei înșiși o fac; nu știu să pună în cuvinte. Și nici ea nu știa la momentul respectiv. Și acest „Nu știu“ automat al minții a determinat-o să insiste în studiul său până când a descoperit Mindfulness. Mindfulness este centrat pe momentul prezent: gânduri, sentimente, numirea lor, explorarea senzațiilor fizice și a proceselor mentale. Cât durează o emoție? Cum observăm unde se află în corp? Cum gestionăm tot tumultul vieții? și alte astfel de întrebări reprezintă unelte ideale pentru explorarea interioară zilnică.
Mindfulness a fost piesa care a întregit activitatea sa terapeutică, prin sondarea prezentului, tocmai pentru a ieși din automatismul minții.
Dezvoltarea programelor de mindfulness pe care le-a conceput și studiat și care se orientează către adolescenți, copii și adulți i-au adus o extarordinară mulțumire și recunoaștere a eforturilor de aprofundare a predării și a fost deopotrivă evidențiată de colaborarea cu Fundația Calea Victoriei, unde își desfășoară activitatea de lector.
Predarea reprezintă o vocație pentru Mihaela, este certitudinea faptului că este pe calea și în locul ei, în visul său devenit realitate.
Instrumente valoroase precum explorarea de sine, întrebările relevante, pauza acordată ascultării vocii interioare, constituie niște nestemate pe care nu suntem conștienți că le deținem. Este „o terapie pentru suflet“. Este o terapie, un proces în sine, care duce la un rezultat. Este un parcurs, o cale care așază și temperează lucrurile și care depinde foarte mult de motivația și de implicarea în proces a fiecăruia dintre noi.
Când lucrează, cel mai mult iubește momentele de prezență totală, în care este implicată alături de om, în experiența respectivă, în propria lui experiență.
Feedback din partea oamenilor…
Pentru Mihaela, relația cu oamenii care vin în cabinetul său este specială și este, de asemenea esențial ca ei să știe că au acces la ea, consultând-o în situații dificile.
În calitate de terapeut, se conectează și simte ce este potrivit pentru persoana care se află în fața sa, știe ce întrebări să formuleze, păstrează legătura cu oamenii pe care îi însoțește în demersul lor de recuperare emoțională, fiindu-le aproape și constatând efectele durabile ale terapiei. Perpetuarea acestui efect și potențarea lui constituie un efort individual, implementat în viața de zi cu zi, în permanență și cu recomandări concrete din partea terapeutului.
Un alt element care îi aduce bucurie și o dovadă a implicării și rafinării metodei de-a lungul anilor este să constate, pe durata cursurilor, că nu primește nota maximă din partea studenților deoarece cursul „a durat prea puțin“, că nevoia de ascultare pe care a relevat-o în ei, este încă flămândă… că acea curiozitate a ei, de sine, o trezește și în ei. Este o contribuție reciprocă.
„Am avut parte de o întâlnire extraordinară cu un om minunat. Acest om se numește Mihaela Mîndreci. A fost o experiență unică pe care o recomand din suflet tuturor celor care au nevoie. Dacă în urmă cu ceva timp, fiul meu și-a rezolvat o situație din care nu credeam că avem vreo șansă să ieșim, săptămâna aceasta eu am fost cea care a avut parte de ajutorul oferit de Mihaela și este minunat să știi că ai un sprijin și o rezolvare a unor situații greu de controlat. Mulțumesc, Mihaela că exiști și mă simt recunoscătoare că faci parte din viața mea și a familiei mele.“ (Feedback al unei mame pentru copilul de 8 ani)
Un mesaj pentru oameni…
„Încearcă! Fii curios și exersează!“
Și în timp ce exersezi, va apărea acel tip de înțelegere, acea observare a adevărului interior, acea coborâre a minții în suflet, care va pune în cuvinte măreția intrinsecă „Mintea vede adevărul interior și îl redă în cuvintele potrivite“.
În loc de final, doresc să vă cunosc personal
Intervalul orar în care se pot organiza sesiuni cu Mihaela Mîndreci este: