Ryke Geerd Hamer – Viața unui geniu

Ryke Geerd Hamer – Viața unui geniu

Într-una din prefețele Edițiilor Amici di Dirk, apreciată că moștenire a fiului său, Dirk, Doctorul Hamer își devoalează dorința ca aceasta să fie cândva considerată ca cea mai mare binecuvântare din medicină. „Nimeni nu poate spune că nu se poate înșela. Îmi doresc în mod special să nu fiu „crezut”, ci sistemul însuși, verificabil și dovedit cu probabilitate maximă.”

În continuare, dorim să oferim tuturor o bună înțelegere și profundă recunoaștere a ceea ce cunoaștem azi despre Noua Paradigmă biologic-științifică, bazată pe Cele 5 Legi Biologice care guvernează Biologia și pe care le datorăm descoperirilor revoluționare ale cercetătorul german, Dr. Ryke Geerd Hamer.

 • „Avem 5 Legi Biologice ale Naturii, întotdeauna demonstrabile științific. Ele trebuie să fie exacte în sensul științelor naturii, în fiecare caz în parte și pentru fiecare simptom individual, de asemenea, al „bolii secundare’’, încă numit în mod eronat „metastaze’’ de medicina academică. Ceea ce este cu adevărat fascinant este faptul că trebuie să recunoaștem că toate aceste greșeli și erori „maligne’’ ale naturii au fost în realitate programe biologice speciale semnificative-PBS (SBS – Sinnvolle Biologische Sonderprogramme) pe care, din ignoranță le-am înțeles eronat. Drept urmare, tot ce am numit boală, a fost de fapt parte a unui astfel de program special SBS, inclusiv microbii pe care i-am considerat și maligni și combatibili, ne-au fost colaboratori fideli – eliminarea tumorilor, de exemplu, în faza PCL – Post -conflictoliză sau repararea atrofiilor și ulcerelor, în aceeași fază.’’

(Dr. Fernando Callejón – Doctor în Psihobiologie și Președintele primului curs de Noua Medicină Germanică susținut în Argentina, în 1995)

 • Biologicul funționează după două modele: normotonie și program extraordinar. Normotonia este starea de sănătate, starea de normalitate fiziologică a biologicului. (…) Programul biologic extraordinar este un program de supraviețuire (biologic), care menține în stare de tensiune și transformare toate cele trei nivele: psihic, creier și organ.’’
  (Totul despre sâni , Psiholog Gabi Bădăluță Totul despre sâni Vol. I – Gabi Bădăluță – Clinica Marfil – Cursuri și terapie)
 • Cu descoperirile sale medicale revoluționare, Dr. Hamer a dat umanității unul dintre cele mai generoase daruri. OPERA (Medicina Sacră) mă împuternicește să educ publicul larg, dar și specialiști în sănătate în știința Noii Medicine Germanice și să asigur o investigare autentică generațiilor viitoare.’’ ( Dr. Caroline Markolin)

Din 17 Mai, prin descoperirile care au răsturnat vechea paradigmă medicală

Născut pe 17 mai 1935, în Mettmann, Germania, Doctorul Ryke Geerd Hamer a studiat medicina, teologia și fizica, obținându-și acreditările ca teolog și doctor în medicină la Universitatea din Tübingen, Germania. Practica medicală a desfășurat-o timp de câțiva ani în diferite spitale universitare din țară. După obținerea specializării în Medicină Internă, a început să lucreze ca internist în Spitalul Universitar din Tübingen, unde i s-a atribuit responsabilitatea îngrijirii bolnavilor de cancer și unde a cunoscut-o și pe viitoarea soție, dr. Sigrid Hamer.

În anul 1978, fiind în vacanță la Roma împreună cu familia, ocazie cu care intenționa să ofere sprijin medical voluntar oamenilor bolnavi din cartierele sărace ale orașului, Hamer este anunțat că fiul său Dirk a fost împușcat accidental de Prințul Emmanuel de Savoia, gravitatea și complicațiile suferite având ca urmare moartea tânărului câteva luni mai târziu, chiar în brațele tatălui său.

La scurt timp după moartea fiului său, Dr. HAMER este diagnosticat cu cancer testicular. Fiindcă niciodată nu a fost grav bolnav a postulat că dezvoltarea cancerului ar putea fi strâns legat de pierderea subită a fiului său.

De fapt, în onoarea fiului, el a și denumit acest șoc neașteptat un DHS – Sindromul Dirk Hamer.

Numai ce simți în momentul unui DHS (Sindrom Dirk Hamer) poate decide conținutul conflictului biologic.

Moartea lui Dirk și propria experiență cu cancerul l-au purtat pe Dr. Hamer într-o călătorie științifică extraordinară, irepetabilă.

În acea perioadă Internist – Șef la o clinică oncologică din Munich, a început să investigheze experiențele pacienților săi cu cancer, realizând foarte curând că la fel ca și în cazul lui, toți trăiseră un șoc emoțional neașteptat și caracteristic. A hotărât să-și ducă demersul mai departe, urmându-și ideea că toate procesele corporale sunt controlate din creier. Astfel a analizat CT-urile pacienților săi și le-a comparat cu registrele medicale și psihologice corespondente. Spre uimirea sa, a descoperit o corelare clară între diferite „șocuri de conflict’’, cum se manifestă aceste șocuri în organ și cum toate aceste procese sunt conectate la creier.

 • Niciodată, nimeni înainte de Hamer nu cercetase în niciun studiu, originea bolii în creier și nici rolul creierului de mediator între psihic și organul bolnav.
 • Hamer a descoperit că fiecare boală își are originea într-un șoc emoțional, care ne ia prin surprindere. Când conflictul neașteptat are loc, șocul afectează o zonă specifică în creier, cauzându-i o leziune, vizibilă pe un CT ca un grup de inele concentrice precise.

Nucleul unei Științe Umane

Continuând ideea de mai sus, celulele cerebrale impactate trimit un semnal biochimic celulelor corespunzătoare ale corpului, provocând creșterea unei tumori, necroza unui țesut sau pierderea funcționalității, în funcție de învelișul cerebral care primește șocul. Motivul pentru care conflicte specifice sunt irecuzabil unite cu zone precise ale creierului este că, de-a lungul istoriei evoluției umane, fiecare zonă din creier a fost programată ca să răspundă instantaneu la conflicte care ne puteau pune în pericol supraviețuirea.

De exemplu, trunchiul cerebral – cea mai veche/bătrână parte a creierului nostru – este programat să răspundă de elemente de bază ale supraviețuirii, precum respirația, reproducerea și hrănirea.

Partea cea mai tânără – cerebelul – este în legătură cu chestiuni de tip social și teritorial.

De asemenea, Dr. Hamer a descoperit că fiecare boală traversează două faze:

 • Faza Activă a conflictului – caracterizată prin stres emoțional, lipsa apetitului, extremități reci, lipsa somnului, după care, urmează
 • Faza de Reparare/Vindecare – în cazul în care conflictul este rezolvat. Aceasta este perioada în care psihicul, creierul și organul corespunzător intră în faza de recuperare, deseori un proces dificil, marcat de febră, oboseală, puroi, inflamație și durere.

Dr. Hamer și-a numit descoperirile „Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine’’ fiindcă cercetarea sa este în acord complet cu legile naturale ale Embriologiei și cu logica evoluției.

Pe parcursul vieții sale și-a demonstrat și confirmat descoperirile prin peste 40.000 de studii de caz.

Noua Paradigmă Științifică

Explicația dată bolii, ca interacțiune semnificativă între psihic, creier și organul corespunzător, infirmă viziunea că aceasta apare din hazard sau dintr-o greșeală a Naturii. Astfel, cercetările sale schimbă radical teoriile existente în medicina convențională.

 • Cu fundamente științifice demonstrate, Noua Medicină Germanică® dărâmă miturile celulelor cancerigene maligne sau ale microbilor distrugători și identifică „bolile infecțioase’’, dar și tumorile canceroase ca modalități naturale de urgență biologică, menite să salveze organismul nu să-l distrugă, așa cum am fost învățați.
 • Boli precum cancerul, își pierd marca amenințătoare și sunt recunoscute ca programe speciale semnificative de supraviețuire biologică, cu care se naște fiecare om.

 „Ca să fii cel mai bun, studiază ca și cum ai fi cel mai rău’’
(autor anonim)

Teza sa post-doctorală, prezentată la Universitatea din Tübingen a avut ca obiectiv demonstrarea descoperirilor sale în cazuri echivalente, consecința fiind învățarea și studierea științei Noii Medicine Germanice® de către toți studenții la medicină contribuind astfel semnificativ la recuperarea tuturor pacienților.

În fața comisiei de evaluare și a Doctorului Hamer au fost aduși trei pacienți, bolnavi (diagnostic – doi oameni care un știu despre ce e vorba: pacientul nu știe ce boală are și medicul nu știe din ce cauză). Cu acordul lor și acuzând diferite tipuri de dureri în corp, neștiind ce diagnostic au,  acești oameni au fost internați și au fost supuși diferitor investigații medicale. Medicii prezenți în sală cunoșteau deja diagnosticul pacienților, nu și Doctorul Hamer care a cerut să se uite doar un CT al acestora, după care a început să scrie de ce afecțiune suferea fiecare om, fără să aibă acces la alte analize, ci doar citind Computerul Tomograf prezentat. A identificat corect afecțiunea fiecăruia în parte, ba mai mult, unuia dintre ei i-a indicat și prezența unei eczeme la piciorul stâng.’’
(Ionuț Săndulache – ambasador al științei descoperite de Dr. Hamer)

Spre marea sa uimire, comisia universității i-a respins lucrarea și a refuzat reevaluarea tezei, în premieră în istoria universităților. Însă asta nu a fost tot… La scurt timp după ce și-a prezentat teza, Hamer a fost pus în situația dificilă de a alege între  renegarea cercetărilor sale și poziția de medic din cadrul clinicii. Descoperirile sale aveau fundamente științifice solide, cum de era posibil așa ceva? Scrisori ale pacienților lui, adresate autorităților din sistemul sănătății au rămas fără răspuns, însă Dr. Hamer și-a continuat practica în zona privată, ulterior alegerii de a părăsi mediul Universității.

Hărțuirea Dr. Hamer a atins apogeul în momentul când, la 54 de ani, nefiindu-i dezaprobată munca științifică, i-a fost retrasă licența medicală fiindcă a refuzat să renunțe la descoperirile sale despre originea cancerului și se lase guvernat de principiile medicinii clasice. Fără drept de practică, depinzând de tehnica medicală a altor medici, a decis să meargă mai departe cu munca sa.

A analizat peste 10.000 de cazuri și a reușit să extindă descoperirea Celor 5 Legi Biologice ale NMG în practic toate bolile cunoscute în medicină. În tot acest timp, era atacat cu îndârjire și constanță, primind apelative rușinoase, grele, nedemne de orice om, asupra sa planând inclusiv suspiciunea unei boli mentale, ca urmare a părerilor unor psihiatrii aleși de anumite instanțe.

Ca rezultat al acestor eforturi consistente de suprimare a descoperirilor Dr. Hamer, timp de aproape 30 de ani, milioane de pacienți au fost privați de posibilitatea de a fi tratați potrivit Noii Medicine Germanice, prin abordarea sa umană și non-invazivă!

Furnizând servicii medicale fără aviz de liberă practică, Dr. Hamer a primit 19 luni de închisoare. Căutând în arhivele sale, un reprezentant al poliției s-a văzut nevoit să admită, în timpul procesului, că după cinci ani, între 6000 – 6500 de pacienți cu cancer „terminal’’ erau, în mod ironic, în viață. Ce indice de succes al NMG!

În ciuda celor două ordine emise de Instanță, Universitatea din Tübingen refuză să recunoască tot aportul științific al Dr. Hamer.

Pentru omenire

„Mai ușor dezintegrezi un atom decât o prejudecată.’’
(Albert Einstein)

În cadrul Primului Congres Internațional despre Tratamentul Medical Complementar și Alternativ al Cancerului, din 14/15 mai 2005, unde Dr. Hamer a expus Cele 5 Legi Biologice ale NMG, participanții prezenți i-au propus Premiul Asturiei  (Premiile Asturiei sunt cele mai prestigioase Premii din Spania, oferite de Fundația Prințesa Asturiei), recunoaștere pe care inițial a declinat-o, ulerior, cu o modestie demnă de calitatea umană pe care o încarna și cu gândul întotdeauna la binele pacienților săi, pe care nu dorea nicidecum să îi priveze de vreun drept, a acceptat premiul, cu două condiții însă:

 1. „Mi se va oferi premiul oficial pentru a-mi putea desfășura profesia de doctor în medicină.
 2. Mai exact, acest permis reînnoit îmi va permite să practic Noua Medicină Germanică®, o disciplină care a primit 30 de verificări oficiale.’’

Un deschizător de drumuri – excelența biologică a fiecărui om

Altruismul său și determinarea de a-i ajuta pe ceilalți să se ajute, să se cunoască și să trăiască în armonie, sănătoși, în acord cu Natura din care provin și care-i guvernează indiscutabil dinspre interior, ne rămân ca datorie, ca onoare de a da mai departe această moștenire umană și de a ne comporta la apogeul acesteia.

„Perfecțiunea este un dar al îngerilor și al lui Dumnezeu.’’
(Gabi Bădăluță – Totul despre sâni Vol. 1)

Dr. Ryke Geerd Hamer și-a îmbrățișat condiția umană, în care i-a fost investit harul genialității. Și a făcut un lucru extraordinar cu el. Poate că am putea face o listă a ceea ce mulți numim „defecte’’ ale sale, dar, orientați spre cunoaștere de sine și evoluție persoanală reală, e de datoria noastră să privim latura educativă a descoperirilor sale – înțelegerea vieții și a sănătății din interior și să considerăm că în acest caz, balanța înclină în favoarea marelui bine comun pe care l-a desăvârșit într-o viață dedicată cercetării, cunoașterii și solidarității umane.

Lumea din care s-a ridicat și căreia i-a predat ștafeta științei biologice a înțelegerii de sine, a constituit un teren fertil dezvoltării multor metode și tehnici de autocunoaștere care susțin sănătatea, procesele interne individuale de explorare a emoțiilor reprimate, dramelor trăite, a conflictelor emoționale sau a cauzele bolilor și implicit, a vindecării.

 • Recal Healing® – perspectivă holistică asupra sănătății, cunoscută lumii datorită studiului și activității impresionante a profesorului Gilbert Renaud – Director al Institutului Internațional Recall Healing®, Vancover, BC, Canada.
 • Biodecodificare – Christian Flèche, fondator al Școlii Franceze de Biodecodare: Décodage Biologique® metodă de decodare biologică a bolilor.
 • Bioneuroemoție® – metodă care potențează sănătatea și dezvoltarea personală prin creșterea nivelului de conștiință – fondator -Psiholog și expert în sănătate emoțională Enric Corbera.
 • Claude Sabbah – specialist în oncologie, medicină de urgență, medicină hiperbară, fondator al metodei “Biologia totală a ființelor vii“, care se adaugă conceptelor noii medicine germanice, medicinei occidentale moderne și medicinei asiatice, observarea legilor biologice ale florei și faunei, cicluri biologice celulare memorate.

Muzică terapeutică

„De douăzeci de ani iubesc o fată

De când m-a sărutat, pe vremea când eram studenți

Și capela micuță ne primea înăuntru noaptea.

Copilă! Copila mea!

De douăzeci de ani iubesc o fată

Și o iubesc tot mai mult în fiecare zi

Cu ochii ei albaștri ca dimineața și părul negru ca noaptea.

Și de atunci, umblu vrăjit ca într-un vis,

Copilă! Copila mea!

Cerul zâmbește!

Zâmbetul tău îl văd în cele cinci fețe pe care mi le-ai dat

Și în care ești întotdeauna TU! (…)’’

Pentru soția sa, în 1976, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări împreună, Hamer a compus o o melodie – muzică pentru însănătoșire – despre care el considera că are efect vindecător asupra persoanelor care sufereau de boli cronice în fază de recuperare.

Despre muzica sa, din punct de vedere al NMG, Giovanna Conti a publicat cartea – The Biological Meaning of Music -un instrument extraordinar și indispensabil tuturor celor care studiază muzica.

Cartea conține 3 diagrame care demonstrează modul în care a doua lege biologică se aplică compozițiilor muzicale folk și clasice. Această descoperire a fost verificată de dr. Hamer, precum și de alți doi profesori europeni de muzică renumiți.

„Uneori viața are nevoie să se întoarcă spre interior pentru a putea crește în alte moduri.’’
Michael Meade

Surse:

Totul despre sâni Vol. 1’’ – Gabi Bădăluță (sinteză și grafică) –  pentru a descoperi în detaliu și structurat o imersiune consistentă și aprofundată în biologia emoțiilor noastre și a patologiilor corelate cu sânul, vizitați:

Totul despre sâni Vol. I – Gabi Bădăluță – Clinica Marfil – Cursuri și terapie

Escuela 5 Leyes Biologicas Nueva Medicina Germanica Dr. Hamer

Welcome to LearningGNM

Ryke Geerd Hamer – Viața unui Geniu

Redactor Mihaela Cristea

Clinica Marfil – Cursuri și Terapie