Recenzie – interviu cu Alina C. – „Jurnal de Mămicie” – de Niculina Ghițulescu

Recenzie – interviu cu Alina C. – „Jurnal de Mămicie” – de Niculina Ghițulescu

Confidențe datorită….. Jurnalului

De când am citit Jurnalul pentru prima dată, am simțit cum o undă a prieteniei a atins fiecare persoană cu care am interacționat ulterior, pe subiectul maternității. Mă simt onorată și îi mulțumesc Niculinei pentru efectul pe care l-a descătușat în mame: exprimarea trăirilor și împărtășirea propriilor povești de Mămicie.

Am avut plăcerea de a o cunoaște azi pe Alina C., una dintre prietenele Niculinei și mamă a unei minunate  fetițe. Lucrând într-o companie cu profil IT și fiind ea însăși o fire practică, Alina a făcut cunoștință cu Jurnalul la scurt timp după nașterea micuței și mărturisește că lectura lui a sosit în momentul cel mai potrivit. Fiind conștientă de schimbările pe care le aduce maternitatea, Alina s-a regăsit în destăinurile Niculinei și consideră Jurnal de Mămicie un ajutor de care mamele au nevoie în această perioadă trăită atât de intens și pe parcursul căreia mama experimentează inclusiv sentimentul de singurătate. Jurnalul este un „prieten“ care oferă răspunsuri la întrebări pe care mamele nu le rostesc cu voce tare,  care oferă noi posibilități de acțiune și prin intermediul căruia, mamele găsesc acea confirmare că cineva, în spatele unor rânduri, într-o casă, ținând în suflet sufletele altora, le înțelege și le este alături.

 „Oglinda“ din Jurnal

Alina s-a informat foarte mult înainte de a naște, căutând să fie pregătită pentru orice, însă, experiența unică pe care o trăiește femeia care devine mamă, nu are manual universal cu instrucțiuni și faptul că a descoperit Jurnal de Mămicie, datorită curajului Niculinei de a-și oferi povestea în semn de solidaritate față de celelalte mame, încercate de provocări asemănătoare, i-a creat sentimentul că nu este singură și că orice etapă dificilă poate fi depășită mai ușor atunci când ai sprijin și iubire.

Împărțind o parte din zi, în timpul orelor de lucru, Alina a cunoscut o Niculina timidă, ușor introvertită, de aceea,  descoperind un alt comportament al acesteia, acela al unei firi deschise, care a nu a păstrat pentru sine amănunte și trăiri foarte personale ci, din contră, le-a așezat la vedere, cu multă sensibilitate și dorință deosebită de a ajuta, a realizat cât de frumos transformă Mămicia femeile, dezvăluindu-le puterea interioară și noblețea sufletească.

Jurnal de Mămicie reprezintă un refugiu și o evadare, în egală măsură; un loc răsfoit și mângâiat de mâna mamei care „trebuie“ să fie puternică, în orice situație, cu orice preț și o scânteie a entuziasmului și a triumfului personal, al celei care și-a permis să fie vulnerabilă, apoi a zâmbit și și-a conștientizat misiunea și frumusețea spiritului.

Jurnal de Mămicie pentru fericire

Prietenelor cărora le-a recomandat Jurnal de Mămicie,  lectura cărții le-a adus mai multă claritate și mai mult calm față de perioada maternității, pe care au asimilat-o ca pe o etapă unică, firească și necesară în viața femeii care se pregătește să devină mamă.

De asemenea, Alina consideră că Jurnalul ar trebui citit și de tați – și ei se găsesc deseori în ipostaza de a fi tată pentru prima dată în viață și se simt debusolați sau vor să ajute și nu știu cum. În Jurnal de Mămicie pot descoperi informații valoroase, care le pot schimba perspectiva asupra lucrurilor și care îi ajută să devină acel sprijin, acel confident înțelegător, de care are nevoie Mama uneori.

A apreciat îndeosebi „Lista de cumpărături pentru sosirea bebelușului“, de la finalul cărții, o idee cât se poate de practică și utilă tuturor, atât mamelor, cât și taților, care pot, de asemenea să facă aceste achiziții din timp.

Preocupările Niculinei legate de sănătatea emoțională a mamei sunt transpuse în recomandarea de a apela la ajutor specializat, atunci când totul devine apăsător, dar și de a face uz de tehnici și modalități de relaxare, ușor de abordat și efectuat.

Un loc în suflet pentru Jurnal

Ne reîntoarcem frecvent asupra momentelor și a evenimentelor frumoase ale vieții.

Uneori povestim cu o persoană dragă, alteori, un anumit lucru declanșează amintirea unui eveniment fericit.

Alteori, (re)deschidem un Jurnal… și o explozie de emoții se răspândește din nou în suflet…

Cu multă blândețe vine spre mame atenția, mesajul și Jurnalul de Mămicie al Niculinei.

Cu brațe calde este cuprins Jurnalul și odată cu el, Niculina Ghițulescu.

Interviu cu Alina C.

Redactor – Mihaela Cristea

Clinica Marfil – Cursuri și Terapie