Recenzia cărții „Totul despre sâni” vol. I – psiholog Gabi Bădăluță

Recenzia cărții „Totul despre sâni” vol. I – psiholog Gabi Bădăluță

Apărută la  editura Marfil, ramură a Clinicii Marfil (Clinică de Cursuri și Terapie) la sfârșitul lunii octombrie a anului 2022, Totul despre sâni, carte aparținând autoarei Gabi Bădăluță, a fost primită încă de la lansarea ei cu recunoștința atașată unui dar special oferit semenilor și mai cu seamă, femeilor.

O carte.. despre sâni

Ideea de a scrie o carte despre sâni a plecat din cabinetul în care Gabi a primit numeroase paciente care sufereau de diferite afecțiuni ale sânilor. Un rol important în decizia de a scrie cartea l-a avut studierea legilor biologice aplicate asupra omului, la Școala de Legi Biologice din Mexic (Escuela de las Leyes Biológicas®). Cu această ocazie, informațiile dobândite și dorința de a ajuta oamenii să se ajute pe ei înșiși, accesându-și resursele interioare,s-au întrepătruns armonios și au format totul necesar apariției acestei cărți.

Este cunoscut deja interesul psihoterapeutului Gabi Bădăluță pentru aprofundarea cauzelor emoționale care se află la baza anumitor afecțiuni, iar Totul despre sâni reprezintă începutul unui demers complex și intens studiat de a oferi claritate în înțelegerea și cunoașterea în amănunt a acestei părți a anatomiei femeii și a legăturilor emoționale conflictuale care afectează buna funcționare și sănătatea în general.  Cartea reprezintă primul volum dintr-un proiect vast de cercetare, implementare și oferire de soluții optime vindecării și redobândirii sănătății și a bucuriei de a trăi.

O carte.. pentru femei

Totul despre sâni este o carte manual și o dedicație la adresa femeilor și a tuturor celor care se preocupă de menținerea stării de bine și a conexiunii cu complexitatea interiorului propriu. Conținutul său este susținut de argumente medicale pertinente, cu semnificație  și valoare științifică deosebite, de pregătirea constantă în psihologie și psihoterapia clasică, la nivel academic, dar și de diferite formări acumulate în sfera spiritualității, pe care o integrează și care este identificată cu ușurință, atât în scrierile sale, cât și în ședințele de terapie.

Mesajul structurat,  oferă posibilitatea unei lecturi ușoare, totodată revelatoare și emoționante și o fină și umană însoțire, pe tot parcursul procesului terapeutic. Cartea este un îndemn la sprijin, la toleranță și vindecare, adresat atât celor care se confruntă cu situații dificile de viață, dar și acelora care sunt afectați indirect de acestea, membrii familiei, de cele mai multe ori.

Trei părți importante

Compusă din trei părți, Totul despre sâni  tratează teme legate de stres, evoluția relației dintre minte și corp, boala, dintr-o abordare diferită și bio-logică.

Partea a doua a cărții este dedicată diverselor tipuri de cancer de sân, într-un studiu al anatomiei și aș fiziologiei sânului, dar și complicații, diagnostice sau apariția acestei afecțiuni  la copii sau animale.

Ultima parte conține și abordează și alte probleme legate de sâni, de asemenea, soluții de vindecare, parcurgând conflictele emoționale care conduc la instalarea acestor disfuncții și explorând cu atenție, cel mai mare organ al corpului uman, pielea și rădăcina emoțională a problemelor fizice,  într-o călătorie spre conștiința vindecării și spre iubirea de sine, ca preocupare permanentă la nivel psihic, emoțional și fizic.

Ce ne oferă această carte?

Totul despre sâni oferă direcții concrete și clare spre  autoeducare și autoghidare, cu ajutorul cărora omul se poate susține în călătoria sa spre vindecare.

Cartea lui Gabi Bădăluță poate fi privită ca o invitație din partea unei femei, a unei  mame, a unei prietene, spre un o altă perspectivă de a privi ceea ce se întâmplă în corpul nostru, o privire nouă,  intimă, eliberatoare.

Călătoria continuă  și după primirea unui diagnostic sever și pe traseu, urmând harta personală a sufletului,  comorile descoperite se așază în fiecare celulă a corpului, pline de recunoștință, de iubire, bogate în sănătate.